2013

 

 

 

Zaterdag 28 december 2013, HENDRIK IDO AMBACHT – aanvang 20:00

Voor de verandering: een concert van het Thalia Ensemble in triobezetting! Een afwisselend programma met klarinet, hobo en hoorn, uitgevoerd op historische instrumenten. Meer informatie volgt!

 

 

Zondag 8 december 2013, ABBAYE-AUX-DAMES, SAINTES (FR) – aanvang 15:30

zie vrijdag 6 december.

 

 

Zaterdag 7 december 2013, BORDEAUX (FR) – aanvang 20:00

zie vrijdag 6 december.

 

 

Vrijdag 6 december 2013, JARNAC (FR) – aanvang 20:30

Een concert van het Jeune Orchestre Atlantique o.l.v. Jean-François Heisser op historische instrumenten! Op het programma staan romantische symfonieën van Schumann, Dubois en Gounod. Klik hier voor meer informatie over het orkest.

 

 

Zondag 1 december 2013, AMSTERDAM – aanvang 10:00

Het Rodion Trio is in het Concertgebouw te Amsterdam te horen tijdens het programma ‘Spiegelzaal’! Het optreden wordt live uitgezonden op radio 4 en gepresenteerd door Hans van den Boom. Concert gemist? Geen probleem, terugluisteren kan hier. Aanvang om 10:00 in de Spiegelzaal van het Concertgebouw, toegang is gratis.

 

 

21 – 22 november 2013, LONDEN

Een project met het gerenommeerde Orchestra of the Age of Enlightenment in Londen! Voor meer informatie over het orkest klik hier.

 

 

16 november 2013, DEN BOSCH

Een lunchconcert met één van de nieuwe programma’s van het Rodion Trio! Welk programma precies, dat blijft nog een verrassing…

 

 

8 – 10 november 2013, LELYSTAD

Van 8 tot 10 november vinden dit jaar de Lelystadse Mozartdagen plaats! Een festival met masterclasses, concours, concerten en meer. Amateurmusici zijn van harte uitgenodigd om zich als solist of als kamermuziekensemble in te schrijven. Samen met de leden van het Apollo Ensemble zal ik lessen geven, de concoursdeelnemers beoordelen en een deel uit het klarinetconcert van Mozart spelen. Voor meer informatie, kijk op http://www.apollo-ensemble.nl/index_festival.htm.

 

 

5 – 7 november 2013, LONDEN

Een project met het gerenommeerde Orchestra of the Age of Enlightenment in Londen! Voor meer informatie over het orkest klik hier.

 

 

Donderdag 31 oktober 2013, NUENEN

Het Rodion Trio speelt het programma ‘Betoverd!’ in het Van Goghkerkje in Nuenen. Meer informatie volgt!

 

 

Zaterdag 5 oktober 2013, EELDE – aanvang 16:30

Samen met pianiste Mayumi Eguro geef ik een concert op historische én moderne instrumenten in Museum Vosbergen te Eelde. Sfeervolle muziek op o.a. een originele barokklarinet uit het museum, mis het niet! Kijk voor meer informatie op de website van het museum: www.museumvosbergen.nl.

 

 

Zondag 15 september 2013, RENDSBURG (DE) – aanvang 17:00

Te horen zal zijn: de Schöpfung van Joseph Haydn, met de Capella Vitalis Berlin. Meer info is te vinden op deze website: www.capellavitalisberlin.de.

 

 

Zondag 8 september 2013, VELP (bij Grave) – aanvang 14:30

Een optreden van het Rodion Trio met het programma ‘Betoverd!’. Voor details, klik hier.

 

 

Maandag 2 September 2013, WEILBURG (DE)

Een concert met de Capella Weilburgensis onder de titel Nassauische Hofmusik. Meer informatie volgt.

 

 

14 – 17 augustus 2013, LONDEN

Een project met het gerenommeerde Orchestra of the Age of Enlightenment in Londen! Voor meer informatie over het orkest klik hier.

 

 

11 – 13 juli 2013, YORK

De finale van de Early Music International Young Artists Competition te York! Het Thalia Ensemble presenteert twee verschillende programma’s voor blaaskwintet, op historische instrumenten. Klik hier voor meer informatie over  het concours.

 

 

Zondag 23 juni 2013, AMSTERDAM – aanvang 12:00

Op deze hopelijk zonnige dag zal het Thalia Ensemble een kort programma spelen tijdens het Vondelpark Openluchttheater, deze keer in blaaskwintetbezetting! Op het programma staan de laatste kwintetten van Danzi en Reicha. De toegang is gratis! Voor meer informatie over het Vondelparkprogramma van 2013, klik hier.

 

 

Zaterdag 1 juni 2013, DARMSTADT (DE) – aanvang 17:00

Een concert ter ere van het 10-jarige jubileum van het Graupner Gesellschaft! Samen met Ernst Schlader en Janis Tretjuks speel ik werken van Graupner, Telemann en Mozart op historische klarinet, chalumeau en bassethoorn. Meer informatie volgt.

 

 

Zaterdag 18 mei 2013, VILLA BOSSI/MILAAN (IT) – aanvang 21:00

Op het programma staat Mozart’s meesterwerk voor blazers en contrabas: de Gran Partita. Meer informatie over de Academia Villa Bossi (in het Italiaans en Engels) vindt u hier.

 

 

Zondag 12 mei 2013, DEN HAAG

In de Anton Philipszaal geeft het ensemble les Vents Atlantiques een lunchconcert met delen uit het Grand Nonet van Spohr, Symfoniëen van Verhulst en Mendelssohn en het Allegro voor vier strijkkwartetten van Johannes Van Bree. Het concert wordt live uitgezonden op de radio. Klik voor meer informatie over Les Vents Atlantiques.

 

 

3 – 5 mei 2013, LONDEN

Een project met het gerenommeerde Orchestra of the Age of Enlightenment in Londen! Op het programma: Verdi’s Falstaff. Voor meer informatie over het orkest klik hier.

 

 

Zaterdag 27 april 2013, BEDUM

Het beroemde Requiem van Mozart in de versie van Süssmayr, onder leiding van Tymen Jan Bronda. Meer informatie volgt.

 

 

Woensdag 3 april 2013, GRONINGEN – aanvang 12:00

Het Thalia Ensemble geeft een lunchconcert in blaaskwintetbezetting in de Oosterpoort te Groningen, toegang gratis! Op het programma staan werken van Danzi, Cambini en Reicha. Informatie over het Thalia Ensemble is hier te vinden.

 

 

Zondag 17 maart 2013, BERLIJN – aanvang 20:00

Een concert van het Neues Barockorchester Berlin in de grote zaal van de Philharmonie in Berlijn met een compleet Mozart-programma: de Krönungsmesse, het Münchner Kyrie en het Requiem. Klik hier voor meer informatie (in het Duits).

 

 

Zondag 10 februari 2013, AMSTERDAM – aanvang 20:15

Een concert van het Oneiros Ensemble onder de titel je t’aime… moi non plus in het prachtige Bethaniënklooster in hartje Amsterdam. Werken van Ravel, Milhaud, Saint-Saëns – en… een spannende bewerking van de première rapsodie van Debussy voor klarinet en fluit, harp en strijkkwartet! Kaarten bestellen kan hier.

 

 

Zondag 10 februari 2013, GRONINGEN – aanvang 16:00

zie hieronder.

 

 

Zondag 10 februari 2013, LEERMENS – aanvang 11:30

zie hieronder.

 

 

Zaterdag 9 februari 2013, BEERTA – aanvang 16:00

Begeleid door strijkorkest Diletto Musicale speel ik o.a. het virtuoze concert voor sopraanchalumeau en orkest van Johann Friedrich Fasch. Op het allerkleinste (historische) instrument uit de klarinetfamilie! Meer informatie op  deze website.

 

 

Vrijdag 8 februari 2013, LEIDSCHENDAM – aanvang 20:00

Een concert met werken van Haydn door de Holland Orkest Combinatie in samenwerking met het COV Leidschendam. Het concert vindt plaats in de Trinity Church, Gruttolaan 23, in Leidschendam. Toegang is €15/€30. Reserveren kan hier.

 

 

Vrijdag 1 februari 2013, UTRECHT – aanvang 12:30

Een vrolijk en fris lunchconcert in Vredenburg Leeuwenbergh door het Oneiros Ensemble, met op het programma o.a. het prachtige introduction et allegro van Maurice Ravel voor harp, dwarsfluit, klarinet en strijkkwartet. Meer informatie op de site van het Oneiros Ensemble.

 

 

Vrijdag 25 januari 2013, TROSSINGEN (DE) – aanvang 18:00

Als voorproefje op de concerten in- en rondom Groningen voer ik alvast het chalumeauconcert van Johann Friedrich Fasch uit tijdens een concert in het conservatorium van Trossingen, samen met Barbara Adamczyk (clavecimbel).

 

 

Zaterdag 19 januari 2013, HILVERSUM – aanvang 15:30

Een prachtig nieuwjaarsconcert door het Arboretum Ensemble (zang, klarinet en piano) in de kapel aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum. Op het programma staan werken van Schubert, Brahms, Spohr, Ives en Bernstein. Toegang is slechts €10,00 inclusief consumptie na afloop! Voor meer informatie klik hier.