Lesgeven

Diedrick_DSC0045

Naast mijn vaste uitvoeringspraktijk ben ik ook werkzaam als docent. Ik geef les op veel verschillende manieren, plaatsen en instrumenten!

Wil je na vele jaren van stilte toch weer eens het klarinetspelen oppakken, wil je je kennis van het instrument uitbreiden door historische klarinetten uit te proberen, wil je op hoog niveau les hebben om een conservatoriumstudie voor te bereiden, of wil je voor het eerst een instrument leren bespelen? Dat kan allemaal! Ik geef les in moderne en historische klarinet (Duits en Frans systeem), inclusief bassethoorn en chalumeau.

In Nederland

Ik bied privélessen in Hilversum aan. Afhankelijk van het niveau en de motivatie van de leerling, zijn er allerlei mogelijkheden: elke week, elke maand, of op afspraak. Een eerste gratis proefles hoort er natuurlijk bij! Wil je meer informatie over prijzen, tijden, leslocatie etc.? Stuur dan even een email naar info@diederikornee.com en ik laat van mij horen!

het nieuwe gebouw van de muziekschool

In Duitsland

Van september 2011 tot augustus 2013 was ik als klarinetdocent verbonden aan de Städtische Musikschule in Hamm (Duitsland). Naast het reguliere muziekonderwijs was ik ook betrokken bij het JeKi-project (Jedem Kind ein Instrument): muziekonderwijs dat in kleine groepen op basisscholen plaatsvindt, waardoor het leren van een instrument toegankelijker wordt voor jonge kinderen. Klik hier voor informatie over het JeKi-project (in het Duits!) of hier voor de website van de Städtische Musikschule Hamm.